Voor het onderzoek nemen wij de dag voor OK als uitgangspositie. Het is daarom dan ook belangrijk dat u de Informed Consentformulieren voor die tijd ondertekend en op stuurt.
Nee, na de operatie vindt de laatste keuring voor het onderzoek plaats.
Nee, om te kijken wat het effect van de revalidatie is vergelijken wij een groep patiënten met de revalidatie versus een groep patiënten die de standaard zorg krijgt. In welke groep u zit wordt bepaald op basis van een loting.
De loting vindt plaats 2 weken na ontslag. U hoort de uitslag in welke groep u bent ingedeeld van de researchverpleegkundige.
Nee, als u loot voor de interventie groep komt de psycholoog bij u thuis en krijgt u fysiotherapie bij u in de buurt. Verder vallen de metingen voor zowel de onderzoeksgroep als de controlegroep samen met de reguliere controles op de poli.
Uw gegevens worden opgeslagen op de informatiesystemen van het Erasmus MC. Alle acties in deze beveiligde omgeving worden gelogd om uw privacy en de integriteit van het onderzoek te waarborgen.
De interventie groep doorloopt een revalidatie traject na ontslag uit het ziekenhuis. De nazorg bestaat uit fysiotherapie, psychotherapie en dieet monitoring.
4 weken na ontslag uit het ziekenhuis.
Het revalidatie traject duurt 12 weken met daarin 2 keer per week 1 uur fysiotherapie.
De intensiteit van de fysiotherapie wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het is wel de bedoeling dat u fysiotherapie als intensief ervaart.
Ja, u kunt uw voorkeur aangeven bij de onderzoeksverpleegkundige. Die zal contact met uw fysio opnemen en de studie bespreken.
In beginsel is wordt de fysiotherapie vanuit uw zorgverzekering vergoed. Mocht de fysiotherapie buiten uw verzekering vallen zal het Erasmus MC het aanvullende deel vergoeden.
U kunt de factuur mailen naar crest.studie@erasmusmc.nl waarna het onderzoeksteam de vergoeding voor u na enkele controles in orde zal maken.
Het revalidatie traject duurt 12 weken met daarin 1 keer per 2 weken, 1 uur psychotherapie.
De psycholoog komt bij u thuis langs.
Ja, om de werking van de extra nazorg goed te kunnen beoordelen krijgen beide groepen dezelfde metingen.
Hoofdzakelijk vragenlijsten en conditie metingen. De vragenlijsten zijn gericht op uw algemene welbevinden. De conditie meting zijn erop gericht om uw functionele vermogen in kaart te brengen. Naast deze functionele testen, wordt aan u gevraagd om op vaste momenten een speciaal sport horloge te dragen.
Het invullen van de vragenlijsten duurt meestal rond de 20 minuten. De conditie metingen duren meestal 10 minuten.
Voor het onderzoek willen we graag zowel uw dagelijkse beweging als uw slaappatroon in kaart brengen. Een ronde van metingen duurt 8 dagen.
2wk, 10wk, 17wk na ontslag en 6mnd, 12mnd na OK.
Het sport horloge ontvangt u via de post. Na de meet periode van 8 dagen stuurt u het sport horloge terug in de mee geleverde retourenvelop. Daarna leest de onderzoeker de gegevens uit.
Bij ontvangst staat het horloge op stand-by. U start de registratie door stevig voor 5 seconden op de knop aan de bovenkant van het horloge te duwen. Het horloge sluit zich vanzelf af als de 8 dagen zijn verstreken.
Om de pols van uw niet dominante hand.
Ja, u hoeft het horloge niet af te doen bij douche of zwemmen.
Uw patroon van activiteit over de dag en tijdens uw slaap.
© 2024 CREST Studie, Surlinio